Denne gruppen fremstår som langt mer fornøyd med både lønn og ledere enn de som er yngre. Der svarene til de i starten av tredveårene likner mest på de som er yngre, likner svarene til de i slutten av tredveårene mer på svarene fra de som er i førti- og femtiårene. Igjen måler vi at de i slutten av tredveårene tjener nesten 15 prosent mer enn de i starten, og sammenliknet med de yngre gruppene er det 50% færre som er misfornøyd med lønnen sin. 10 prosent har allikevel måtte tåle en lønnsnedgang, mens 47 prosent tjener det samme som året før. 43 prosent har hatt en lønnsvekst, og den er så god at gruppen under ett ender på 4,4 prosent i økt lønn i 2020.

Prioriteringer ved bytte av jobb
Selv om høyere lønn fortsatt ligger øverst på tronen av topp-3 ønsker ved jobbytte, er det med svært knapp margin til muligheten for å få jobbe med nye fagområder og oppgaver. Bedre leder er fortsatt viktig, men i ferd med å bli mindre viktig enn å jobbe i et anerkjent miljø, som er et ønske som er viktigere for denne aldersgruppen enn i de andre alderssegmentene i undersøkelsen.

Slik beholder du de i slutten av tredveårene
Som nevnt er denne gruppen mer fornøyd enn sine yngre bransjekolleger, og 41,6 prosent svarer at de ikke planlegger å bytte jobb. Det betyr at det er en større andel som er motivert for å bli i jobben sin enn i noen av de andre aldersgruppene i undersøkelsen. Det som motiverer mest for de i slutten av tredveårene er som for alle andre faglige utfordringer. Men fleksibilitet på arbeidsplassen, dyktige kolleger og tryggheten selskapet tilbyr er også viktige motiver for å bli der de er. Folk i slutten av tredveårene er mindre opptatt av et sosialt godt arbeidsmiljø enn de andre aldersgruppene, kanskje er det mindre viktig for ansatte med et hektisk familieliv?

De største forskjellene
Det kan virke som mange i denne aldersgruppen søker stabilitet, forutsigbarhet og fleksibilitet, mens andre er mer ambisiøse og søker lederskap og innovasjonsmiljøer. Dette har sannsynligvis tett sammenheng med livssituasjon, og vår erfaring er at kandidater i denne aldersgruppen raskt kan endre både verdier og ambisjoner. Det kan være klokt å tenke igjennom om manønsker forutsigbar lojalitet eller ambisiøs opportunisme om man skal velge å ansette innen denne aldersgruppen.

Grafer som illustrerer teksten